Dubrovnik

5 reisetips til deg som skal feriere med bobil!

5 reisetips til deg som skal feriere med bobil!

For mange nordmenn er både Tyskland og Sverige de største bilferielandene. Drømmer du om varmere strøk er både den franske riviera og Kroatia populære reisemål for bobilentusiaster. Bobilferie i Europa blitt en trend for både par, barnefamilier og vennegjenger!

I tvil om hvor dere bør reise? Her er 5 gode ferietips:

1. Norgesferie - opplev både norske fjell og vår langstrakte kyst

Med sine 8 lave bruer, og strekning på 8 km, er Atlanterhavsveien mellom Molde og Kristiansund et magisk syn.

- Atlanterhavsveien er rett og slett en fantastisk perle! Den er enda flottere å se i virkeligheten enn på bilder, og noe jeg og kona anbefaler alle å gjøre en gang i livet. Når man kjører slike turistveier, og styrer unna hovedveiene, så får du se perle på perle. Man ser hvor flott Norge egentlig er, sier Svein Hansen, kunde av Askjems Camping Center.

Men kysten er ikke alt Norge har å by på. I fjellene finnes det utallige turområder og stier som er verdt å utforske. Det fine er at du kan parkere bobilen nesten hvor som helst, på både større campingplasser og fricampingplasser.

Drømmer du om varmere vær og badeferie for både store og små, så er kystveiene fra sør til nord også verdt å besøke.

Atlanterhavsveien
 
Atlanterhavsveien er en fantastisk perle

2. Søta bror – Sverige

Det store campinglandet! Kun få timer fra Oslo ligger et drømmested for den aktive bobilentusiasten.

- Strømstad Camping er et kjempeflott sted, enten du skal på helgetur eller parkere for en lengre periode. Det er gangavstand til sentrum, hvor du kan sitte og nyte både lunsj og middag på en av de hyggelige uterestaurantene, helt nede ved bryggekanten. Så kan du ta fergen hjemover, og få utnyttet taxfree-handelen, sier Svein Hansen, kunde av Askjems Camping Center.

Barn elsker også Sverige, og den nære beliggenheten til Norge er fint for foreldre. To spennende attraksjoner for familier er Daftö Camping Resort og Skara Sommarland.

3. Romantikk i Tyskland

Som et av Europas største ferieland for bobilentusiaster, byr Tyskland på en mengde kjente, og mindre kjente, severdigheter.

Har du hørt om «den romantiske veien»? Den kalles også Romantische Strasse, og fikk sitt navn på 1950-tallet. Faktisk er den Tysklands nest eldste turistvei, etter Vinveien. Den strekker seg hele 350 km mellom Würzburg og Füssen, og på veien vil du finne vakre vinlandsbyer, borger og slott med fortryllende slottshager.

Den perfekte reisen for et avbrekk fra hverdagen, med en du er ekstra glad i.

Fussen Castle
 
Fortryllende slott langs den romantiske veien

4. Sommer og sol på den franske riviera

Deilig og stabilt klima, koselige landsbyer og naturomgivelser som tar pusten fra deg. Bobilferie langs den franske riviera er ren magi som bare må oppleves.

Den franske riviera kalles Côte d'Azur, og strekker seg over 20 mil fra Menton i øst til Toulon i vest.

Menton i øst er berømt for sin sitrusfestival og flotte botaniske hager. Nice er derimot et bedre utgangspunkt for å starte bilferien langs den franske riviera. Kjører du videre fra Nice kan du blant annet stoppe i Cannes, Port Grimaud (et lite Venezia innerst i Saint Tropez-bukta), og Provence (kjent for sine praktfulle vinmarker, skog og fjell).

Plott destinasjonene inn på GPS-en, og så er det bare å nyte turen.

Den franske riviera
 
Port Grimaud er et lite Venezia i Saint Tropez

5. Feriefavoritten Kroatia

Bølgeskvulp, palmesus og en sydenfølelse uten like – det er Kroatia i et nøtteskall.

Skal du på bilferie til Kroatia kan du glede deg til å oppleve de flotte strendene og små landsbyene langs kysten. Du får en opplevelse utenom det vanlige, og har friheten til å utforske både de store turistområdene, og møte lokalbefolkningen i de mindre kjente landsbyene.

Hva ønsker du å oppleve i Kroatia? Her er 3 tips:

  • Istria og Makarska-kysten er kjent for sine flotte strender, koselige byer med yrende gateliv og velsmakende mat, for både store og små.
  • Dubrovnik, Split og Porec bør besøkes om du ønsker en kulturopplevelse uten like. Alle tre er listet på Unescos liste for Verdensarven.
  • Zadarkysten har lenge vært et populært feriemål, og storbyen Zadar ligger på en halvøy med flatt landskap. I området finner du små fiskerlandsbyer, vakre strender og flere fergeforbindelser.

Tips når det oppstår språkbarriere på turen

- I noen land kan det oppstå kommunikasjonsproblemer, da ikke alle snakker like bra Engelsk. Et godt tips er å spørre ungdommen, siden de ofte kan bedre engelsk enn de eldre generasjonene. Men, man får jo også forklart mye ved å «snakke med hendene», sier Finn Ønulf Stange, kunde av Askjems Camping Center i Tønsberg.

Bobilferie 5 tips

Bobilutstilling