Det er viktig å sjekke at bobilen er klargjort for å tåle kulda, før du slår deg til ro med at bobilsesongen er over. Roar Uthus, ansvarlig for vinterlagring hos Askjems, deler her syv tips om hvordan bobilen bør klargjøres før vinteren. Tar du deg tid til å følge rådene kan du sette deg i godstolen med visshet om at bobilen er klar til bruk igjen når sola begynner å varme og du igjen er klar for veien.

 

Ansvarlig for vinterlagring, Roar Uthus, foran bobilhotellet. Foto

– Bobilen kan stå ute hele året, men dersom du ikke har tenkt å bruke bobilen i vinterhalvåret er vinterlagring under tak å foretrekke, sier Roar Uthus. (Vi anbefaler ikke å legge presenning over bilen om den må stå ute, da maljene på presenningen fort kan gi lakkskader på bilen om vinden tar tak i presenningen).

 

1 Bestill service og oljeskift
For å unngå at slagg i den gamle motoroljen tærer på lagre, er det lurt å skifte olje før du parkerer den for vinteren. Det er dessuten ofte bedre tid på verkstedet hos din forhandler på høsten enn på våren.

2 Vask bilen både innvendig og utvendig
Er bilen ren inni unngår du at skadedyr tiltrekkes av spiselige rester i bilen. Sett puter og madrasser opp slik at du inngår fukt og jordslag på disse. Tøm bilen for sengetøy og klær, og la skapdørene stå litt på gløtt. Sett gjerne inn fuktballer som vil forhindre kondens i bilen.

3 Tøm vanntank, varmtvannsbereder og spillvannstank
Det er viktig å få alt vannet ut av rørene. Bruk gjerne egnet rensemiddel, som du får kjøpt i utstyrsbutikken hos Askjems eller andre forhandlere, for å unngå at det samler seg skitt i rørene. Kjør deretter giftfri frostvæske gjennom vannsystemet. La alle kraner stå åpne (i midtposisjon).

4 Tøm toalettkassett og rengjør denne
Smør gjerne gummipakningen – da holder den seg lengre.

5 Koble av gassen
Sjekk samtidig at slangen er i god stand, og se på datostemplingen. Den bør byttes om den er eldre enn tre år.

6 Tøm kjøleskap og fryser
Vask godt innvendig i kjøl og frys og la dørene stå i lufteposisjon for å unngå kondens.

7 Fyll opp dieseltanken
Med full tank unngår du kondens og rim på innsiden av tanken.

8 Lad batteriene
Bilen bør startes hver 6 uke gjennom hele vinteren, og dersom enheten din har aircondition anbefaler vi at denne kjøres ca 10 minutter når du starter motoren. Og husk; håndbrekket bør ikke stå på over vinteren.

9 Maksimér dekktrykket
Dekktrykket bør økes til makstrykk før bilen parkeres over lengre tid, for å unngå kast i dekkene (flate områder). Sjekk først hva makstrykk er på dekkene du har på din bil.

 

Ønsker du innendørs vinterlagring?

Kontakt oss her dersom du ønsker tilbud på innendørs vinterlagring

 

Kjenner du til vårt bobilhotell?

Dersom du har lyst til å ha bobilen tilgjengelig hele året, og parkere den tørt og varmt innendørs hele året, kan du leie plass i vårt bobilhotell på Sem ved Tønsberg.
Les mer om vårt bobilhotell her.