Med sine 8 lave bruer, og strekning på 8 km, er Atlanterhavsveien en helt unik veistrekning mellom Molde og Kristiansund. Noen omtaler den som verdens vakreste bilreise.

Atlanterhavsvegen – Veien i havet

«Veien i havet er den velkjente opplevelsen med bruer som bukter seg mellom holmer og skjær. Veien går gjennom et kystkulturlandskap langs den barske Hustadvika, der havet har utfordret ferdselen i alle tider. Nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen går mellom Kårvåg og Bud og er 36 km lang.» (Sitat fra nasjonaleturistveger.no).

Atlanterhavsveien ble kåret som verdens fineste bilreise i 2007 og ble rangert foran mer berømte strekninger i Australia og Himalaya. Dette er en strekning hvor du ikke bare kan kjøre for å komme raskest mulig frem. Hele strekningen mellom Bud og Kristiansund er en sammenhengende opplevelse av kyst, kultur og historie.

– Atlanterhavsveien er rett og slett en fantastisk perle! Den er enda flottere å se i virkeligheten enn på bilder, og noe jeg og kona anbefaler alle å gjøre en gang i livet. Når man kjører slike turistveier, og styrer unna hovedveiene, så får du se perle på perle. Man ser hvor flott Norge egentlig er, sier Svein Hansen, kunde av Askjems Camping Center.

Men kysten er ikke alt Norge har å by på. I fjellene finnes det utallige turområder og stier som er verdt å utforske. Det fine er at du kan parkere bobilen nesten hvor som helst, på både større campingplasser og fricampingplasser.

Foto (toppbilde): Harald Christian Eiken / Statens vegvesen