Bobil – ikke en pensjonistgreie

Lettere å komme seg på tur og mindre planlegging. Familien Grimsæth er frelst på bobil i en aktiv hverdag. Nå ønsker de å flere skal få oppleve frihetsfølelsen med «hytte på hjul».

Familien Grimsæth

Ønsket det aktive livet tilbake

Vind som fryser nesetuppen. Vann som isnåler. En familie som surfer i Ringshaugbukta! For en aktiv familie som Grimsæth er bobilen perfekt for små og store eventyr om det så er vinterbading, skikjøring eller klatring. Men det lå mye tenking bak – før de satset på bobil.
Kaldt vann stopper ikke familien Grimsæth fra å hoppe i havet. Og da er det godt å få varmen igjen i bobilen etter endt badetur.

– Før vi fikk barn levde vi et veldig aktivt liv, kjørte overalt for å klatre og bodde i telt. Vi ville tilbake til det livet, men med barn. Også var vi litt mer opptatt av komfort. Bobil var litt skummelt, men vi aldri angret, sier Susanna Grimsæth og smiler lurt.

For det frister ikke like mye å sove på hardt underlag i et klamt telt. Og når en hel familie skal på tur, krever det mer plass.

Bobil – ikke en pensjonistgreie
-Familie og venner rynket litt på nesen da vi kjøpte bobil. Det var liksom en pensjonistgreie. Men det er det ikke. I dag skjønner de valget vårt. Vi trenger ikke planlegge så mye når vi har lyst til å dra på tur. Vi har jo alltid et sted å sove, sier hun begeistret.

– Det eneste jeg angrer på er at vi ikke skaffet oss bobil for lenge siden. Dette skulle vi begynt med før, sier Marius Grimsæth og ser på kona og Vilmer (8). Nå gleder hele familien seg til å vise folk hva en bobil kan bidra med for en aktiv familie.

Bobil binder familien sammen
For familien Grimsæth har bobilen bidratt til drøssevis av nye, spennende eventyr. De er en aktiv, leken familie som hopper på surfebrettet fra Ringshaugstranda midt i mars med våtdrakt, tar fjellturer på sparket og elsker nye utfordringer. Det aktive livet trenger ikke stoppe opp med barn, har de erfart. På turer med bobilen bindes familien sammen.

Gutt med sin mamma inne i bobil

– Her starter turen når vi setter oss i bobilen. Ikke når vi kommer frem. Vi finner mange perler underveis og kan selv bestemme hvor lenge vi vil være på hvert sted, forteller Susanna. Og ungene elsker å være med på tur. Vilmer nikker enig.

Vilmer har sin soveplass i senkesengen over førerhuset.

– Det er veldig gøy på tur i bobil, sier han med et stort smil.
– Du vil jo ikke inn å sove i huset når vi har vært på tur, sier pappa Marius.

– Det er fordi jeg sover så godt i bobilen, forklarer Vilmer, så alle rundt må trekke godt på smilebåndet.

– Her har vi det helt topp, sier Susanna i det Vilmer klatrer opp i senkesengen over førehuset.

Smilende gutt i senkesenga

– Her sover jeg, kommer det kjapt fra familiens minstemann – som elsker bobillivet.

 

Om du vil lese mer om familien Grimsæth sine bobilerfaringer i tiden fremover, kan du følge dem på AskjemsBloggen eller på Askjems sin konto på @Instagram