Livet er ikke det samme uten bobil! Uttalelsen kommer fra Siri Jarnfeldt, som sammen med John Lerskau, har kjøpt sin 4. bobil. Etter en liten pause fra bobillivet, er paret igjen tilbake på veien. Denne gangen har de kjøpt en litt mindre bil enn de bilene de tidligere har hatt, men drømmen om en fin bobilferie er like stor.

Par med kokebok foran sin bobil. Foto

Bobiltur resulterte i en kokebok om Middelhavsdietten

Siri er pensjonert lærer/adjunkt/kunstmaler og John er ditto reklamefotograf/filmfotograf og bokdesigner. Paret har reist mye rundt i Norge, Sverige og Danmark gjennom mange år med bobil, men ferien de husker best er likevel reisen de tok gjennom Europa til Nice, Italia, Hellas og Makedonia i 2011. Denne turen brukte de 5-6 uker på. Fra denne reisen har de mange gode minner fra hyggelige møter med spennende mennesker. Det er også denne bobilturen som er årsaken til at de i dag sitter med en nydelig kokebok om Middelhavsdietten i hendene.

Parker gjerne på Colla Micheri, sa Bjørn, sønn av Thor Heyerdahl.

– Det var på denne turen, nærmere bestemt ved Thor Heyerdahls grav på Colla Micheri, Liguria i Italia vi møtte Lise Margrethe Fahre Fon fra Tønsberg. Hun hadde den spennende ideen til en kokebok med sunne oppskrifter med olivenolje. – Jeg tente straks på ideen og meldte meg som fotograf, forteller John. Siri tok oppgaven som stylist og redaksjonsmedarbeider med ansvar for oppskrifter og korrektur. Og slik begynte det spennende prosjektet som skulle ende i en kokebok.
I tillegg til Johns inspirerende bilder av oppskriftene, er boken illustrert med Siri sine vakre akvareller. I kokeboken er det 95 sunne oppskrifter basert på bruk av olivenolje, samt mye spennende stoff om oliven.

Ambassadører for bobillivet

Vi har alltid snakket varmt om bobillivet til våre venner, og det har resultert i at flere har kjøpt bobil hos Askjems. Vi er svært fornøyde med servicen vi har fått hos Askjems.

Det vil selvfølgelig fort kunne skje noe når du har både bil og leilighet på hjul, men vi er svært fornøyde med hjelpen vi har fått på verkstedet hos Askjems, sier John Lerskau.

– Selvsagt må man være forberedt på at det kan skje noe når man eier et hjem på hjul – det er jo ting som kan gå istykker, sier John. Men på Askjems er det svært dyktige folk på verkstedet, og der blir vi alltid tatt veldig godt i mot både av selgere og kundebehandlere.

Kunder sammen med mekaniker ved utlevering av bobil. Foto

Etter en liten pause fra bobillivet, er paret igjen tilbake på veien. Den første turen i ny bil gikk til Vestlandet og fruktblomstringen i Hardanger.
– Nok en drømmetur, sier Siri entusiastisk. Vi storkoste oss i bobil igjen, og gleder oss allerede til neste tur!

 

Kokebok med oppskrifter fra Middelhavet. Foto

Ønsker du å kjøpe boka om Middelhavsdietten?

Kontakt oss, så kan vi formidle kontakt med forfatterne.