Hva er litium-batteri?

Infoen om litium-batteri som kan leses nedenfor er hentet fra vår leverandør:

 

Litium-batterier med innebygd BMS kontroll som beskytter batteriet mot kortslutning, polvending, feil ladestrøm/ladespenning og for høy temperatur. Dette gir lang levetid og optimaliserer ytelsen på batteriet. Alle batteriene kan lades med inntil 100amp ladestrøm, dette fører til meget kort ladetid. Maks kontinuerlig strømtrekk er 100amp.

 

Batteriene tåler 2000 utladninger, d.v.s lades opp hver dag og tappes ut hver natt i fem og et halvt år «ekstrem levetid sammenlignet med blybatterier»

 

Disse batteriene er bygget opp av prismatiske «LiFePO4» celler, dette er den mest solide og stabile litiumcellen som tåler flest ut- og inn- laddinger og gir lengst levetid. Alle batteriene i serien er montert i solide stålkabinett som beskytter cellene, her er det også muligheter for demontering av huset hvis det skulle være behov for å bytte komponenter i batteriet. Vekten er kun ¼ av vekten på blybatterier, og batteriene kan kobles i serie eller parallell uten ekstra BMS kontroll. På toppen av batteriet er det installert lysdioder for å vise ladestatus på batteriet. Batteriene har veldig lav selvutlading og kan fint lagres gjennom vinteren uten å få vedlikeholdslading.

 

Produsenten anbefaler å bruke en litiumlader men dette er ikke et krav, tester gjort hos oss viser at det er ingen målbar effekt endring i batteriet om det lades med våre Nor Charger ladere eller om det lades med produsentens litiumlader. Det viktigste er at batteriladeren ikke lader med mere enn 14,6volt. «Drop in» erstatning for bly-syre batterier. Batteriene kan klattlades i mellom ladesykluser og lades fra en dynamo, uten at batteriet tar skader av dette. Batteriene leveres i tre forskjellige størrelser, 100ah, 200ah og 300ah. Husk at når man sammenligner litium med blybatterier kan man regne den doble effekten d.v.s at 100ah litium har minst like mye effekt som 200ah blybatteri.

 

Med et litiumbatteri i båten, bobilen eller på hytta kan vi garantere deg at du vil få en positiv opplevelse.