Kjøleskapet kjøler dårlig/kjøler ikke.

Kjøler dårlig på gass:
Prøv strøm. Hvis det da kjøler godt kan det være noe galt med gasstilførselen eller det er mye støv/grus i brenn-kammeret. Ta av kjøleskapsgitteret på utsiden av bilen og blås rent med trykkluft.

 

Kjøler dårlig på strøm:
Prøv gass. Hvis det kjøler godt på gass kan det være noe galt med 230V elementet. Ta kontakt med verksted. Kontakt Askjems  (lenke til kontaktskjema)

 

Kjøler dårlig på 12V:
Husk at du må starte bilen for å få kjøling på 12V. Vogn: Det er veldig få vogner som har 12V kjøling. Husk at det kan ta lang tid for å oppnå kjøling på 12V hvis du starter med varmt kjøleskap. Kjøl ned med gass eller 230V før bruk på 12V så vil effekten bli størst.

 

Ikke sperr for luftsirkulasjon i kjøleskapet. IKKE lag egne hyller uten luftehull. Det er også viktig å tenke på at kjøleskapet i bilen/vognen er av typen absorberende, og ikke kompressor, som du har hjemme. Det er derfor viktig og ikke legge inn mengder med matvarer i hyllene slik at luftsirkulasjonshullene som er i hyllen blir helt blokkert.

 

På varme sommerdager blir kjøleeffekten redusert. Dette gjelder spesielt vogner med fortelt/spikerbu. Det er igjen viktig å tenke på at kjøleskapet i bilen/vognen er av typen absorberende, og ikke kompressor, som du har hjemme. For å oppnå bedre effekt under slike forhold kan løsningen være å montere en temperaturstyrt vifte på kjøleregistret. Kontakt Askjems  (lenke til kontaktskjema) hvis du lurer på dette.