Bølgeskvulp, palmesus og en sydenfølelse uten like – det er Kroatia i et nøtteskall.

Skal du på bobilferie til Kroatia kan du glede deg til å oppleve de flotte strendene og små landsbyene langs kysten. Du får en opplevelse utenom det vanlige, og har friheten til å utforske både de store turistområdene, og møte lokalbefolkningen i de mindre kjente landsbyene. Kjøreturen fra Sør-Norge gjør du unna på 2-3 dager avhengig av om dere er flere som kan dele på kjøringen.

Kysten har middelhavsklima med varme, tørre somre og milde, regnfulle vintre. Innlandet har et mer kontinentalt klima. Naturen i Kroatia er rikholdig. Du finner majestetiske fjell, krystallklart vann, en dramatisk klippeskjærgård og eviggrønne pinjeskoger.

Her er 3 tips til hva du kan oppleve i Kroatia:

  • Istria og Makarska-kysten er kjent for sine flotte strender, koselige byer med yrende gateliv og velsmakende mat, for både store og små.
  • Dubrovnik kalles ofte Adriaterhavets perle. Byen er sammen med Split og Porecoppført på UNESCOs verdensarvliste, og er vel verdt et besøk. Byene bør besøkes om du ønsker kulturopplevelser uten like.
  • Zadarkysten har lenge vært et populært feriemål, og storbyen Zadar ligger på en halvøy med flatt landskap. I området finner du små fiskerlandsbyer, vakre strender og flere fergeforbindelser.