Det finnes fire hovedkategorier bobiler som alle har sine fordeler. Her kan du lese om hva som definerer de forskjellige bobilene.

I tillegg finnes mange ulike planløsninger innenfor de forskjellige bobiltypene hvor du kan velge mellom ulike senger, baderoms- og kjøkkenløsninger.

Helintegrert bobil

Knaus_bobil, modell 2019_2020_van_i_eksteriør

Helintegrert bobil har et åpent og romslig førermiljø i og med at bilen har full bredde helt frem. Dette, sammen med store vinduer, gjør at også salongen og bodelen oppleves lys og romslig. De fleste helintegrerte modellene har en stor senkeseng over førersetene samt seng bak (dobbelseng eller to enkle). Biltypen er ideell for et voksent par som av og til vil ha med noen på overnatting (f.eks. barnebarn) eller en barnefamilie.

Helintegrerte biler har svært varierte innredningsmuligheter og er ofte i en høyere prisklasse enn de andre modellene. Bilene leveres i ulike vektklasser.

 

Delintegrert bobil

Knaus bobil, modell SKY_WAVE_eksteriør

 

Delintegrert bobil (halvintegrert) er bygget som en liten lastebil/varebil hvor førerhuset er beholdt og bodelen ofte er bygget noe bredere og høyere enn førerhuset for å få mest mulig plass til innredning. Delintegrerte bobiler har enten senkeseng over salongen, eller mulighet for å lage seng i sittegruppen og dermed blir det som oftest sengeplasser til 4 personer. Smarte innredningsløsninger gjør at man får mye bobil for pengene i denne biltypen.

Bilene leveres ofte med totalvekt 3 500 kg, og kan derfor kjøres av alle med førerkortklasse B. Modellen finnes i alle prisklasser og er svært populære biler.

 

Alkovebil

sunlight alkove-bobil med sykler

Alkove bobil har førerseter som er adskilt fra bodelen og et overbygg over førerdel hvor det er et fast soverom med stor seng. På denne måten kan salongen benyttes også etter at de minste ha lagt seg, eller om tenåringen vil være litt for seg selv. Alkovebilen er en romslig bil og har ofte dobbeltseng bak i bilen og god lagerplass, og den er derfor ideell som familiebil. Noen biler av denne typen kan dessuten fås med køyeseng, og da er det ofte sengeplass til 6 personer.

Noen alkovebiler har ingen seng bak, kun alkovesengen. Disse kan da bli under 6m lange, men likevel romslige inni. Bilene leveres i ulike vektklasser.

 

Bybobil

Bybobil i skogen

Bybobil/van er den minste varianten bobil. Til tross for at den er bygget på chassis til liten varebil, er den nesten like godt utstyrt som de større modellene. Plassen er godt utnyttet med vendbare førerseter, kjøkkenløsning, lagerplass under seng og et lite bad. Med dette får man komforten man trenger for 2-3 personer.

Dette er en liten bobil som alle med førerkortklasse B kan kjøre. Den er enkel å parkere eller manøvrere på smale veier, enten det er i naturen eller i en by, og har derfor sine klare fordeler.