Livet med bobil – del 11.  – Hvem er ikke glad i en koselig jentetur? Å reise avgårde med gode venninner og få en liten pause fra familien? Du har sikkert vært på både storbytur og hyttetur med venninner, men har du prøvd bobiltur?

Dette er en fantastisk god måte å reise sammen på og absolutt ingen stress (så lenge du har en bil du kan stole på). Gåturer i fjellet eller skikjøring, parkering tett på restaurant (eller lage maten selv), skravling nonstop og god kjørekomfort – gir fine opplevelser sammen!

Dessverre er damer bak bobilrattet et sjeldent syn på norske landeveier. Sånn var det hos oss også. Mannen min satt ved rattet 95% av tiden og jeg tok hånd om servicen. Jeg syntes bilkjøring var ganske kjedelig og var mer komfortabel med å sitte på. Det ble liksom bare sånn – man gjør det man er best på… Men er mannen virkelig best bak rattet? I følge statistikk bulker menn dobbelt så mye som kvinner og trykker hardest på gassen. Og hvor mye får du egentlig sitte og slappe av når du har serviceansvar for barna i baksetet? På våre lenger reiser gjennom Europa har jeg sett flere damer bak rattet. Hvorfor skulle ikke vi skandinaver også klare dette – og hva skjedde med de selvstendige kvinnene som ønsker å oppdra sine barn etter kjønnsnøytrale roller?

På tide med et oppgaveskifte

Heretter blir det mer kjøring på meg og dotømming og vannfylling på mannen min. Jeg sitter høyt og har mye mer oversikt i bobil enn i vanlig bil. Kjørekomforten er veldig god. I tillegg har vi en regel om å ikke forstyrre sjåføren så her kan jeg sitte i ro med min kaffekopp samtidig som mannen må ordne mat og drikke til barna samt sitte forvridd og spille kort med de i baksetet.

dame bak rattet i bobil

Kjøring av bobil er egentlig veldig enkelt og ikke skummelt. Det er bare å kjøre litt roligere, bruke sidespeilene hyppig og bruke litt god tid ved rygging og parkering. Gå gjerne ut et par ganger ekstra for å sjekke bak bilen når du rygger, så er det null stress.

parkert bobil på fjellet

Men hva med alt det tekniske i bilen da? Når vi stopper og skal sette på varme, gass, vannpumpe? Enkelt – ikke mange ratt å skru på og i tillegg finnes det beskrivelser for alt i bruksanvisningen til bilen. Jeg tar over mer ansvar her også nå for å utvide komfortsonen og selvstendigheten i bobillivet.

Etter å ha hengt hjemme flere helger mens mannen dratt på tur med kamerater innser jeg at den friheten du har med bobil ikke trenger å begrense seg til turer der mannen min alltid skal være med – tenk så mye mer glede jeg får av denne bilen om jeg også kan dra på tur med venninner.

 

Tid for jentetur

Det er meldt dårlig vær på hele Østlandet denne helgen, men en av de absolutte fordelene med bobil er at turmålet ikke trenger å være avklart på forhånd. Vi er enige om at vi vil kjenne litt fjelluft samt mulighet for turgåing og løping. Vi googler og sjekker yr. Steder det er meldt snø over natten utgår da vi fortsatt har sommerdekk på.

Bilen fylles opp med god mat og drikke og skravlingen starter så snart vi satt oss i bilen. Selvtilliten for kjøringen stiger mil etter mil. Enda mer vokser den når vi får anerkjennende blikk på bensinstasjonen og jeg svinger verdensvant ut etter fylt tank.

Vi stopper ved et flott turområde og går oss slitne i frisk høstluft, men blir enige om at overnatting må skje høyere opp i fjellet og kjører videre. Vi kunne sikkert ha funnet mange fantastiske perler for overnatting på små avsides fjellveier, men vi går for det enkle og trygge, og vi velger en stor parkeringsplass (dog i høyden med utsikt) hvor vi enkelt kan parkere.

utsikt på fjellet

Siden vi har alle fasiliteter i bilen er det ikke noe som skal bæres eller pakkes ut. Det er god varme i bilen og vi kan bare slappe av med en gang og fortsette med hyggelig skravling, god mat og drikke. Kvelden toppes med en koselig jentefilm.

På dag nr 2 introduserer jeg den optimale turkaffen for min venninne (espresso laget i bialettikanne), og vi har en rolig start før en joggetur opp på fjellplatået inklusive bad i fjellvann.

 

bialettikanne

Siden vi ikke trenger å pakke eller vaske ut av en hytte er vi raskt av gårde etter endt joggetur, og kommer hjem i god tid til søndagsmiddag med familien.

Oppsummert sitter vi igjen med en energirik helg med fysisk aktivitet, flott natur, skravling 24-7, godteri, vin og film – helt enkelt den ultimate jentetur! I tillegg innser jeg så pinlig enkelt det har vært å ha fullt ansvar for både kjøring og praktiske ting i bilen, samt hvilken fin mestringsfølelse det gitt meg å være uavhengig av mannen min for å komme ut på tur.

Jeg håper flere damer utvider friheten sin med bobillivet.

 

Vintertur til Hemsedal

 

Bobil ved skianleggSiden har det blitt flere jenteturer, senest i Hemsedal med masse puddersnø, skravling og innekos på kveldene!

to damer i skiheis

Gammel som ung – dette klarer alle! Håndtering av bobil er så mye enklere enn du tror, bare grip rattet og kos deg på tur!

S. Grimsæth