Livet med bobil – del 3

Vinteren var over, våren lå i lufta og bobilsesongen nærmet seg. Så kom Korona.

Landegrenser stenges. Skoler og barnehager stenges. Det samme gjelder restauranter, hoteller, butikker osv. Mange permitteres. Livet er snudd på hodet. Vi er en del av verden og situasjonen gjelder oss alle. Solidarisk holder vi oss hjemme.

fam. Grimsæth utenfor sin bobil

Frihet  til  glede og besvær

Vi er vant til frihet og valgmuligheter. Et gode som noen ganger kan bli et problem. Det høres kanskje kjent ut for noen og rart ut for andre? Selv minnes jeg barndommen med kun én tv-kanal og familiehytta som naturlig feriedestinasjon. Det var en enkel tid. En tid uten så mange valg som vi har i dag. Det hender ikke sjelden at familien på fire ikke enes om hva vi skal se på tv – når vi kan velge i det uendelige fra et knippe streaming-abonnementer.

I fjor sommer ville vi voksne til Biscayabukta og ungene til Middelhavet. Det endte med at vi dro til begge steder… Da vi kom til Middelhavet med bobilen ville ungene til Alpene. Vi dro rett videre neste dag.

Drømmen om bobilturer i inn- og utland er plutselig langt borte. Flere bobilparkeringer og campingplasser er stengt. Det er hytteforbud og det oppfordres til å unngå fritidsreiser innenlands. Det enkleste er å la bilen stå i oppkjørselen eller i vinteropplag i påvente av bedre tider.

Må vi la bobilen stå?

De fleste har nå innfunnet seg med situasjonen vi er i og fortsetter livet så godt de lar seg gjøre innenfor nye restriksjoner. Restriksjonene begrenser livene våre, men samtidige trigger de kreativitet og gir nye opplevelser. Vi blir bedre på å holde kontakten digitalt. Folk trener utendørs og drar på tur i nærområdet til steder de aldri har vært før.

Det siste kan vi også gjøre med bobilen. Når det ikke lov til å overnatte på hytte med adresse i annen kommune enn hjemkommunen din, og det samtidig frarådes fritidsreiser innenlands, så mener jeg at vi i solidaritet bør forholde oss til det samme med bobil. Men opplevelsene trenger ikke være langt unna.

Se mulighetene i begrensningene, kjør frem bobilen og finn på aktiviteter som gir noe positivt tilbake. Dra på tur i egen hjemkommune og bruk bobilen for alt det er verdt. Selv har vi brukt bobilen både hjemme, på fritiden og i jobb siste uken. Det er godt med litt utvidet radius, tumleplass og opplevelser utenfor husets fire vegger.

 

Her følger noen tips for hva man kan ta bruke bobilen til innenfor egen hjemkommune:

  1. Hjemmekontor: Ikke alle har egen kontorplass til samtlige familiemedlemmer i boligen sin. Flytt kontoret eller hjemmeskolen ut i bobilen. Stå parkert hjemme eller kjør deg en tur. Det gjør godt med nye omgivelser.

hjemmekontor i bobilen

  1. Gaming-rom: Parker slik at du har wifi-dekning hjemme, koble på landstrøm og la ungene få sin egen spillesone eller tv-rom i bobilen.

Gamingrom i bobilen

  1. Dagstur: Ta en dagstur til skogen, stranda eller fjellet med bobilen som base. Hvis været er dårlig og det ikke frister å gå ut: kos deg i bobilen og nyt utsikten.

  1. Overnattingstur: Ta en overnattingstur i hjemkommunen. Det finnes garantert fine steder du aldri har vurdert som overnattingsdestinasjoner med bobil tidligere. I Norge er vi heldige og kan både parkere og campe med bobil mange steder, også utenfor bobilparkeringer og campingplasser.

barn spiller kort

  1. Kjør deg en tur. Dra på måfå. Med bobil ligger alt til rette for noen hyggelige og uventede opplevelser på veien.

Husk: Kortreist er også bortreist. Vi gleder oss til bobilsesongen 2020!

S & M Grimsæth.

Følg oss også på @bobilferie på Instagram