Bobilen gir oss livskvalitet!

Nina og John Martin Ledang opplevde at livet snudde da Nina i 2007 ble utsatt for en dramatisk ulykke som gjorde henne skadet for livet. Etter at familien i mange år hadde feriert med campingvogn hadde de dette året kjøpt sin første bobil og dro på langtur til Italia. De var på hjemvei gjennom Danmark da ulykken skjedde. Et innbrudd i bilen på høylys dag, tyver som ble tatt på fersk gjerning og en bilflukt var elementer i hendelsesforløpet som skulle endre familiens situasjon for alltid.

Par i campingstol utenfor bobilen sin

Livet endret

Etter 2 mnd i koma, 10 mnd med rehabilitering og deretter plassering på aldershjem til parets store frustrasjon, tok John saken i egne hender. Han sørget for å bli ansatt som Ninas personlige assistent, slik at de kunne fortsette å oppleve livet sammen.

Drømmen fortsatt levende

Nina hadde et stort ønske om fortsatt å kunne reise og se nye ting, og med enkle tilpassninger i bobilen kunne de fortsette å bruke bobilen. Hun har litt kraft i bena slik at hun kan komme inn og ut av bobilen med litt hjelp. Nå tilbringer paret mer enn halve året i bobilen, gjerne flere måneder i Spania. Dit har de reist de siste 8 årene, og de gleder seg over å treffe igjen mange gode venner der hvert år.

Gjennom årene har Ledangs hatt flere ulike bobiler, og nå har paret en Cartago XL, som er romslig og har gode innredningsløsninger. Dette gjør at Nina kan forlytte seg inne i bilen med litt hjelp, uten at de har behøvd å tilpasse bilen i særlig grad.

Trofaste til Askjems

Når Nina og John Martin Ledang ikke bor i bobilen, bor de på Sotra utenfor Bergen. Å kjøre over fjellet for å handle hos Askjems har de ikke sett på som noe problem. De har vært kunde hos Askjems i flere år, og opplever at servicen de blir møtt med veier opp for reiseveien. At de av og til må sette av noen dager for å ha bilen på verkstedet hos Askjems synes de heller ikke er en utfordring. Her sjekker vi inn og føler oss hjemme, sier John og tar seg tilrette på vip-rommet hos Askjems mens de venter på at bilen skal bli ferdig på verkstedet, og de kan sette kursen mot Bergen igjen.