Livet med bobil – del 10

Været er viktig når det kommer til ferie. Vi ønsker oss gjerne snø til jule- og vinterferien, snø og sol til påsken og sol og varme til sommerferien. På høsten er vi mer avslappet og mindre forventningsfulle når det kommer til været. Det blir som regel en tur til fjells. Og om det er sol, regn eller snø spiller ikke så stor rolle. Det blir fint uansett! Høsten fin sånn.

Bobil i høstfjellet

De siste årene har vi oppdaget at høsten ikke nødvendigvis er så mørk som mange skal ha det til. Dagslysmessig er det omtrent likt som vinterferien. En ferie der vi ofte har fått nyte det å kjenne solen varme i ansiktet etter årets mørkeste måneder. Samtidig gir høsten andre muligheter enn de andre årstidene. Høsten er på en måte flere årstider på en gang. Den er varm og kaldt, lys og mørk, fargerik og hvit som snø.

Høsten er full av kontraster.

Det liker vi, og vi må si vi nærmest er undrende over at ikke flere velger å dra på bobiltur om høsten. Det virker som om de fleste har satt bort bilene til vinterlagring. Det blir riktignok flere timer inne i bobilen på høsten enn om sommeren. Men det er fint å kunne ha lange rolige kvelder i en varm bobil langt inne på fjellet. Ofte har vi tatt på oss godt med klær og pledd og sittet ute med i forbindelse med matlaging eller tent bål. Dette har gitt oss opplevelser ute i naturen som vi ikke hadde fått på et hotell, hytte eller hjemme.

Bålkos utenfor bobilen

De siste årene har vårt konsept for høstferien vært å oppsøke de mindre fjellveiene og fjellovergangene med bobil. Disse veiene er stengt fra senhøsten og langt ut mot sommeren i påvente av brøyting. Sommerstid er disse populære turmål, der man gjerne møter andre bobiler, folk i telt og mange på dagstur. På høsten derimot har vi stort sett eller rettere sagt alltid vært alene. For oss med bobil er dette er privilegert tid.

Bobil i høstfellet

Mye hygge i vår bobil-hytte

Det er en fantastisk opplevelse å kunne parkere bobilen oppe på fjellet, bo over tregrensen, omkranset av hvite fjell, mens man kan sitte varm og god i sin egen lille bobil-hytte mens vinden herjer på utsiden.

Vi har hatt mange fine overnattinger på fjellet der vi har hatt bobilen som utgangspunkt for fjellturer til fots. Det finnes mange veilommer og utfartsparkeringsplasser som er fine utgangspunkt for populære fjellturer på fjellet. Parkerer man ved en av disse kan man dra på tur rett fra bilen. Det gir en stor frihetsfølelse å kunne gå rett inn i en varm bil for en dusj og middag etter en tur i fjellet. Og det beste er at man slipper å kjøre videre hjem eller til en hytte.

Høstfjellet

Som nevnt kan høsten by på all slags vær så vær forberedt på både sol og snø.

Vi har faktisk hatt med oss ski på noen av turene i oktober. Ja, for det kan fort bli kan temmelig vinterlig i fjellet på høsten. Husk at derfor på at turen må forberedes som en vintertur.

Kjetting på bobil

Les mer om bobil om vinteren i dette blogginnlegget.