Livet med bobil – del 12  – Dette året har vært annerledes for oss som for alle andre. Det samme gjelder for bobillivet. Aktivitets- og mobilitetsnivået har gått ned som følge av covid-19.

Heldigvis har vi kommet oss på flere turer, uten å gå på tvers av gjeldene råd og retningslinjer fra myndighetene. Og vi ser ingen grunn til å kun holde oss hjemme utover vinteren, så lenge vi greier å forholde oss til enhver tid gjeldene regelverk og anbefalinger.
I høst har vi blant annet vært i Romsdalen, Bø, Nissedal og på Stadt. Det har vært aktivisertbaserte turer for fjellturer og fjelløping, klatring og surfing.

klatre - surfe - jogge

Vinteren er i anmarsj og vi har opplevd snø og is på fjellovergangene. Dagene er korte på denne tiden av året, så det har blitt tid til både hjemmekontor og hygge i bobilen mellom lufteturene på dagen.

Godt forberedt = trygg reise
Dersom man skal reise trygt i Norge uten kontakt med andre finnes det trolig ingen sikrere reiseform enn bobil. Det blir litt som å reise slik det gikk rykter om at tyske bobillister gjorde på 1990-tallet, det vil si fylle opp bilen med alt hjemme uten å legge igjen en krone langs veien. Det er alltid hyggelig å benytte seg av lokale forretninger, restauranter og servicetilbud på tur, men akkurat nå bes vi om det motsatte. Og det er temmelig enkelt å være selvberget på bobiltur: Diesel, gass og vann kan fylles på før avreise hjemmefra. I bobilen har vi god plass til alt vi trenger av mat og drikke til flere dager på tur. Det har vært helt uproblematisk å kjøre hjemmefra med bilen full av forsyninger til en langhelg uten å måtte handle underveis. Bompasseringer og de fleste ferger betales via autopass, og i tillegg har bobiler som kjent alle fasiliteter som kjøkken, toalett og dusj, slik vi er fullstendig selvberget i vårt lille mobile hjem, uten behov for nærkontakt med andre enn oss selv og naturen.

to bobiler parkert under et fjell

Ikke alene – men sikker avstand
Det føles litt rart å dra på tur når de fleste holder seg hjemme. Og vi må ærlig innrømme at vi i starten lurte på om vi skulle være alene om å dra på bobiltur. Men har dukket opp flere andre bobiler langs veien som vi har vinket til, og på fjellet og stranden har vi møtt mange andre som har vært i samme ærend. Så vi mener man trygt kan reise på tur med bobil. Det har faktisk blitt mindre nærkontakt med andre mennesker på tur i bobilen enn når vi har vært hjemme. Sånn sett oppfølges hensikten med myndighetsrådet om å unngå nærkontakt med andre mennesker, i påvente av at korona-situasjonen skal gå over, bedre i bobilen enn hjemme.

Vi ser naturligvis frem til den dagen alt tilbake til normalen, og vi kan reise trygt på kryss og tvers av Norge og Europa igjen. Enn så lenge er vi takknemlig for at 2020 har gått så bra som det har i Norge, og at vi faktisk har anledning til å reise trygt på tur!

S & M Grimsæth